کاربردهای عمومی و تخصصی
اسکولیوز (انحراف جانبی ستون فقرات)
بد شکلی ستون فقرات اختلالی است که در آن ستون مهرهها دارای انحنای غیرطبیعی و بد شکلی شدید هستند. اسکولیوز و کیفوز در بزرگسالان میتواند به تحلیل رفتن بدن به علت بالا رفتن سن و پارگی در ناحیه کمر به وجود بیاید. گاهی اوقات انجام عمل جراحی در گذشته میتواند باعث بروز این مشکل شود. بد شکلی متوسط ستون فقرات زمانی رخ میدهد که مفاصل و دیسکهای ستون فقرات با گذر زمان دچار انحراف شوند و دیگر نتوانند ستون فقرات را در حالت طبیعی و مناسب خود حفظ کنند. تحت فشار قرار گرفتن اعصاب و مفاصل باعث بروز درد میشود و به طور کلی انحراف غیرطبیعی ستون فقرات نقشی در بروز درد ندارد. از روشهای مختلفی برای درمان این اختلال استفاده میشود که برخی از آنها عبارتند از مصرف دارو، فیزیوتراپی، تزریق دارو و انجام عمل جراحی.
پکتوس کاریناتوم (سینه کبوتری یا برآمدگی قفسه سینه)
پکتوس کاریناتوم بیماریای است که در آن استخوان جناغ سینه بیش از حد طبیعی خود بیرون زده یا برجسته شده است. سینه کبوتری در آقایان بیشتر مرسوم می باشد. اگرچه نوزادانی با این مشکل به دنیا می آیند، اما اغلب تا زمانی که کودک به بلوغ (سنین نوجوانی) نرسد قابل تشخیص نیست.
برجستگی قفسه سینه توسط پیشینه سلامتی و معاینه جسمانی تشخیص داده می شود و درمان پکتوس کاریناتوم بستگی به شدت نقص و علائم کودک دارد.
پای ضربدری یا ژنو والگوم (genu valgum)
پای ضربدری،ژنووالگوم (به انگلیسی: Genu Valgum) همانند پای پرانتزی یک تغییر شکل یا دفورمیتی در مفصل زانو است.
در یک فرد طبیعی در حالت ایستاده زمانیکه بین زانوها فاصله ای وجود نداشته باشد، قوزکهای مچ پا نیز هیچ گونه فاصله ای ندارند.
اگر با کنار هم بودن زانوها، بین مچ پاها یا قوزکها فاصله ایجاد شود پای ضربدری گویند.نکته مهم در حالت پای ضربدری این است که انحراف ساق پا نسبت به وضعیت طبیعی به سمت بیرون افزایش می یابد.
پای پرانتزی (ژنوواروم-genu varum)
پای پرانتزی (Genu Varum) نامیده می شود. در حالت طبیعی ایستاده با زانوهای صاف، زمانی که قوزک ها کنار یکدیگر قرار گرفتهاند، نباید فاصله ای بین زانوها وجود داشته باشد.اگر به هر دلیلی فاصله بین زانوها افزایش یابد، درحالی که قوزک ها به هم چسبیده اند منجر به پای پرانتزی (ژنوواروم) می گردد.